[Newest Version] Free A00-211 PDF and Exam Questions Download 100% Pass Exam

How to pass A00-211 exam easily with less time? We provides the most valid A00-211 exam questions to boost your success rate in SAS Institute Systems Certification A00-211 SAS Base Programming for SAS 9 exam. If you are one of the successful candidates with We A00-211 new questions, do not hesitate to share your reviews on our SAS Institute Systems Certification materials.

Visit our site to get more A00-211 Q and As:https://www.pass1day.com/A00-211.html (270 QAs Dumps)
Question 1:

The following SAS program is submitted:

data work.accounting;

set work.dept1 work.dept2;

jobcode = `FA1\’;

length jobcode $ 8;

run;

A character variable named JOBCODE is contained in both the WORK.DEPT1 and WORK.DEPT2 SAS data sets. The variable JOBCODE has a length of 5 in the WORK.DEPT1 data set and a length of 7 in the WORK.DEPT2 data set.

What is the length of the variable JOBCODE in the output data set?

A. 3

B. 5

C. 7

D. 8

Correct Answer: B


Question 2:

Given the SAS data set SASDATA TWO:

SASDATA TWO X Y

5 2

3 1

5 6

The following SAS program is submitted:

data sasuser.one two sasdata.three;

set sasdata two;

if x = 5 then output sasuser.one;

else output sasdata two;

run;

What is the result?

A. data set SASUSER.ONE has 5 observations data set SASUSER.TWO has 5 observations data set WORK.OTHER has 3 observations

B. data set SASUSER.ONE has 2 observations data set SASUSER.TWO has 2 observations data set WORK.OTHER has 1 observations

C. data set SASUSER.ONE has 2 observations data set SASUSER.TWO has 2 observations data set WORK.OTHER has 5 observations

D. No data sets are output. The DATA step fails execution due to syntax errors.

Correct Answer: D


Question 3:

Given the raw data record DEPT:

—-|—-10—|—-20—|—-30

Printing 750

The following SAS program is submitted:

data bonus;

infile `dept\’;

inputdept$ 1-11 number 13- 15;

run;

Which SAS statement completes the program and results in a value of `Printing750\’ for the DEPARTMENT variable?

A. department = dept II number;

B. department = left(dept) II number;

C. department = trim(dept) number; D. department=trim(dept)||put(number,3.);

Correct Answer: D


Question 4:

The following SAS program is submitted:

data one;

addressl = `214 London Way\’;

run;

data one;

set one;

address = tranwrd(address1, `Way\’, `Drive\’); run;

What are the length and value of the variable ADDRESS?

A. Length is 14; value is `214 London Dri\’.

B. Length is 14; value is `214 London Way\’.

C. Length is 16; value is `214 London Drive\’.

D. Length is 200; value is `214 London Drive\’.

Correct Answer: D


Question 5:

The following SAS program is submitted:

proc sort data = work.employee;

by descending fname;

proc sort data = work.salary;

by descending fname;

data work.empdata;

merge work.employee

work.salary;

by fname;

run;

Why does the program rail to execute?

A. The SORT procedures contain invalid syntax.

B. The merged data sets are not permanent SAS data sets.

C. The RUN statement was omitted alter each or the SORT procedures.

D. The data sets were not merged in the order by which they were sorted.

Correct Answer: D


Question 6:

Given the following raw data record:

—-I—-10—I—-20—I—-30 son Travis, The following output is desired: Obs relation firstname 1 son Travis

Which SAS program correctly reads in the raw data?

A. data family ( dIm = `,\’); infile `tile specification\’; input relation $ firstname $; run;

B. options dIm = `,\’; data family; infile `file specification\’; input relation $ firstname $; run;

C. data family; infile `file specification\’ dIm = `,\’; input relation $ firstname $; run;

D. data family; infile `file specification\’; input relation $ firstname $ / dim = `,\’; run;

Correct Answer: C


Question 7:

The following SAS program is submitted:

data work.passengers;

if OrigPassengers = . then\’

OrigPassengers = 100;

TransPassengers = 100;

OrigPassengers = .;

TotalPassengers = sum (OrigPassengers, TransPassengers) 0;

run;

What is the value of the TOTALPASSENGERS variable in the output data set?

A. 0

B. 100

C. 200

D. (missing numeric value)

Correct Answer: B


Question 8:

Given the SAS data set PRICES:

PRICES Prodid price producttype sales returns K125 5.10 NETWORK 15 2 B132S 2.34 HARDWARE 300 10 R18KY2 1.29 SOFTWARE 25 5 3KL8BY 6.37 HARDWARE 125 15 DY65DW 5.60 HARDWARE 45 5 DGTY23 4.55 HARDWARE 67 2 The following SAS program is submitted: data hware inter cheap; set prices(keep = productype price); if producttype = `HARDWARE\’ then output hware; else if producttype = `NETWORK\’ then output inter; if price le 5.00; run; if producttype = `HARDWARE\’ then output hware; else if producttype = `NETWORK\’ then output inter; if price le 5.00; run;

How many observations does the HWARE data set contain?

A. 0

B. 2

C. 3

D. 4

Correct Answer: D


Question 9:

The following SAS program is submitted:

How many observations are written to the WORK.SALES data set?

A. 0

B. 1

C. 5

D. 60

Correct Answer: B


Question 10:

The following SAS program is submitted:

The program fails execution due to syntax errors. What is the cause of the syntax error?

A. The variable MONTHSALES does not exist.

B. An array cannot be referenced on a KEEP data set option.

C. The KEEP= data set option should be (KEEP = MONTHSALES).

D. The KEEP= data set option should be the statement KEEP MONTHSALES{12}.

Correct Answer: B


Question 11:

The following SAS program is submitted:

data test;

set chemists;

jobcode = `Chem2\’

then description = `Senior Chemist\’;

else description = `Unknown\’;

run;

The value for the variable JOBCODE is:

JOBCODE

chem2

What is the value of the variable DESCRIPTION?

A. chem2

B. Unknown

C. Senior Chemist

D. ` ` (missing character value)

Correct Answer: B


Question 12:

Given the AIRPLANES data set

AlRPLANES TYPE MPG

F-18 105

C-130 25

Harrier 75

A-6 110

The following SAS program is submitted:

data gt100;

set airplanes(keep = type mpg load);

load = mpg * 150;

run;

The program fails to execute due to syntax errors.

What is the cause of the syntax error?

A. MPG is not a numeric variable.

B. LOAD is not a variable in the data set GT100.

C. LOAD is not variable in the data set AIRPLANES.

D. LOAD must be defined prior to the SET statement.

Correct Answer: C


Question 13:

The following SAS program is submitted:

data temp.x; set sasuser.y; run;

What must be submitted prior to this SAS program for the program to execute successfully?

A. A LIBNAME statement for the libref TEMP only must be submitted.

B. A LIBNAME statement for the libref SASUSER only must be submitted.

C. LIBNAME statements for the librefs TEMP and SASUSER must be submitted.

D. No LIBNAME statement needs to be submitted.

Correct Answer: A


Question 14:

Given the SAS data set EMPLOYEE INFO:

EMPLOYEE_INFO IDNumber Expenses 2542 100.00 3612 133.15 2198 234.34 2198 111.12

The following SAS program is submitted:

proc sort data = employee_info; run;

Which BY statement completes the program and sorts the data sequentially by ascending expense values within each ascending IDNUMBER value?

A. by Expenses IDNumber;

B. by IDNumber Expenses;

C. by ascending Expenses IDNumber;

D. by ascending IDNumber ascending Expenses;

Correct Answer: B


Question 15:

The following SAS program is submitted:

data work.test;

set work.staff (keep = jansales febsales marsales);

array diff_sales{3} difsales1 – difsales3;

array monthly{3} jansales febsales marsales;

run;

What new variables are created?

A. JANSALES, FEBSALES and MARSALES

B. MONTHLY1, MONTHLY2 and MONTHLY3

C. DIFSALES1, DIFSALES2 and DIFSALES3

D. DIFF_SALES1, DIFF_SALES2 and DIFF_SALES3

Correct Answer: C


Visit our site to get more A00-211 Q and As:https://www.pass1day.com/A00-211.html (270 QAs Dumps)… Read More →