New Released Free Update of QSSA2018 Exam Practice Materials

Tens of thousands of competitors, pages of hard questions and unsatisfied exam preparation situations… Do not worried about all those annoying things! We, help you with your QlikView Certification Newest QSSA2018 exam questions Qlik Sense System Administrator Certification Exam exam. We will assist you clear the May 25,2022 Latest QSSA2018 exam questions exam with QlikView Certification QSSA2018 dumps. We QSSA2018 new questions are the most comprehensive ones.

We Geekcert has our own expert team. They selected and published the latest QSSA2018 preparation materials from Official Exam-Center.

The following are the QSSA2018 free dumps. Go through and check the validity and accuracy of our QSSA2018 dumps.We have sample questions for QSSA2018 free dumps. You can download and check the real questions of updated QSSA2018 dumps.

Question 1:

A system administrator creates a custom property called “dept” and assigns it to users and apps. The value of the custom property are department names such as Accounting, Finance, and IT. Users with the same value for “dept” can see and edit each other\’s apps. Users with different values for the property should NOT see each other\’s apps.

Which security rule should the administrator use to meet this requirement?

A. Resource: App_*, Stream_* Conditions: [email protected][email protected]

B. Resource: App_* Conditions: [email protected]=resource.id

C. Resource: App_* Conditions: [email protected][email protected]

D. Resource: App_* Conditions: [email protected]=resource.description

Correct Answer: A


Question 2:

A user owns an app that was previously published and wants to delete the app in the hub. The user is NOT able to delete the app.

What could be causing this issue?

A. The app is open and is being accessed by another user

B. Published apps can only be deleted from the QMC

C. The user needs to be assigned the RootAdmin role

D. The user needs to be assigned the ContentAdmin role

Correct Answer: B

Reference: https://help.qlik.com/en-US/sense/November2019/Subsystems/Hub/Content/Sense_Hub/Apps/delete-app.htm


Question 3:

Refer to the exhibit.

Refer to the exhibit.

A ContentAdmin user discovers TASK_RELOAD_APP2 fails. The user double-clicks the Failed task to open the Edit reload task screen. There are NO issues found in the Edit reload task screen. The user opens the Operations Monitor app,

and finds an error message in the Task Details sheet:

Message from ReloadProvider: Reload failed in Engine. Check Engine or Script logs.

The Engine log did NOT provide any reason for the failure.

Which is the most efficient method to find the cause of this issue?

A. On the Failed task, click the information icon in the Status field, then click Download script log

B. Navigate to C:\ProgramData\Qlik\Sense\Log, then open and review the most recent file

C. Navigate to C:\Program Files\Qlik\Sense\Logging, then open and review the most recent file

D. In the QMC, select Audit, select Reload Tasks under Target resource, then click Audit and review

Correct Answer: D


Question 4:

A system administrator must design a Qlik Sense server architecture that meets the following requirements: Approximately 1000 users will be using apps Apps are reloaded outside of office hours The total size of data in all apps will be approximately 600 million rows Apps must be available 24/7

Which architecture meets these requirements in the most cost efficient way?

A. Option A

B. Option B

C. Option C

D. Option D

Correct Answer: D


Question 5:

A company recently experienced a merger and needs to integrate new users into the Qlik Sense environment.

A system administrator must make sure that the system sizing and the tokens match the requirements for all employees in the future.

The system administrator learns the following information: 450 active Qlik Sense users before the merger 300 new Qlik Sense users 500 current token licenses Reloads must have the same performance as before the merger The number of apps will approximately double

Management requests an estimate from the system administrator about server resources and additional licenses.

Which set of tools should the system administrator use to meet these requirements?

A. Performance Monitor, Reloads Monitor, Scalability Tools, and License Monitor

B. Performance Monitor, License Monitor, Operations Monitor, and Scalability Tools

C. Performance Monitor, Reloads Monitor, QlikCockpit, and License Monitor

D. Performance Monitor, Reloads Monitor, Operations Monitor, and Scalability Tools

Correct Answer: B


Question 6:

A system administrator must set up security that does NOT allow certain users to create objects in published apps. The users that should NOT be able to create objects are in an AD group called LimitedUsers.

Which security rule should the administrator use to meet this requirement?

A. Resource filter: App_* Action: Create Rule Condition: (resource.objectType=”charts” and user.group!=”LimitedUsers”) Context: Both in hub and QMC

B. Resource filter: App.Object_* Action: Create Rule Condition: (resource.objectType=”sheet” and user.group!=”LimitedUsers”) Context: Only in hub

C. Resource filter: App.Object_* Action: Create Rule Condition: (resource.objectType=”charts” and user.group!=”LimitedUsers”) Context: Both in hub and QMC

D. Resource filter: App_* Action: Create Rule Condition: (resource.objectType=”sheet” and user.group!=”LimitedUsers”) Context: Only in hub

Correct Answer: A

Reference: https://help.qlik.com/en-US/sense/June2019/Subsystems/ManagementConsole/Content/Sense_QMC/apply-access-rights-for-user-types.htm


Question 7:

In a Qlik Sense environment, users in the Finance department can successfully log in to the hub open or edit apps in the Finance stream.

Developers in the Finance department are unable to modify the HTML code for widgets.

Where should the system administrator determine the source of this issue?

A. In Audit, select Content libraries as target resource, filter by Group, and select Hub as the environment

B. In Audit, select Extension as target resource, filter by Blocked, and select Hub as the environment

C. In Audit, select App objects as target resource, filter by User directory, and select Hub as the environment

D. In Audit, select Extension as target resource, filter by Group, and select Hub as the environment

Correct Answer: A


Question 8:

A system administrator needs to set up a solution for mobile device users to access the Qlik Sense hub. The solution must meet several requirements: Support iOS devices Can be used in remote locations where users do NOT have laptop or desktop computers Ability to access Qlik Sense outside the office network without a compatible tunnel solution Ability to access Qlik Sense using a secure gateway

What should the system administrator do to meet these requirements?

A. Download the QVF and copy it to the mobile devices

B. Copy the SSL certificates to the iOS devices, and then access the hub via a browser

C. Set up access to the Qlik Sense hub via VPN

D. Implement an Enterprise Mobile Management solution

Correct Answer: D

Reference: https://help.qlik.com/en-US/sense/June2019/Subsystems/PlanningQlikSenseDeployments/Content/Sense_Deployment/Qlik-Sense-Mobile-architecture.htm


Question 9:

A system administrator is installing and configuring a new Qlik Sense deployment. The system administrator completes the following steps: Makes sure the IT-provisioned server, named Server1, meets the required specifications Installs Qlik Sense on Server1 Tests the installation by opening Qlik Sense from the server desktop shortcut Modifies default virtual proxy prefix to “qliksense” Creates a new virtual proxy for users with a prefix of “QSE” Links the new virtual proxy to the central proxy Configures the new virtual proxy to load balance with the central node Configures the new virtual proxy host white list with the server name, FQDN, and server IP address

When the system administrator tests the new virtual proxy using the URL, http://Server1/sense/hub, this error message displays:

Error 404 The requested resource cannot be found

What is causing this error?

A. The new central proxy was NOT created

B. The incorrect virtual proxy was used in the test

C. The new virtual proxy is configured incorrectly

D. The central proxy was NOT configured correctly

Correct Answer: C

Reference: https://support.qlik.com/articles/000009039


Question 10:

A system administrator needs to upgrade the environment to the latest version of Qlik Sense Enterprise and decides to create a backup.

Which three items should the administrator back up? (Choose three.)

A. Qlik Sense certificates

B. Qlik Sense Repository Database

C. Qlik Sense ProgramData files

D. Shared persistence file share

E. Qlik Sense apps

Correct Answer: ABD


Question 11:

A user must connect to a shared folder named “SharedItems” located on Machine1. All users have permission to view the SharedItems folder.

The user maps the Z: drive to access the “Data” folder located under SharedItems. The user tries to create a new data connection to the shared folder. In the Path property section, only “Computer” and the C: and D: drives are available.

What should be entered into the data connection path text box?

A. Z:\Data\

B. \\SharedItems\Data\Machine1

C. \\Machine1\SharedItems\Data D. \\Machine1\Data$\SharedItems

Correct Answer: A


Question 12:

A user needs to upgrade a published app in the Finance stream. After the changes have been made, the app needs to be moved to the Accounting stream. The user has access to a laptop running Windows 7 (32-bit). The owner of all published apps in the sa_repository user.

Which steps should a system administrator take to efficiently complete this task?

A. 1. Change the app owner to the user to make changes

2.

Add the Accounting tag to the app

3.

Move the app to the Accounting stream

B. 1. Give the user permissions to make changes to the app

2. Move the app to the Accounting stream

C. 1. Export the app to a location for the user to make the changes using Qlik Sense Desktop

2.

Import the app back using QMC after the changes have been made

3.

Publish the app to the Accounting stream

D. 1. Change the app owner to the user to make changes

2. Move the app to the Accounting stream

Correct Answer: B


Question 13:

A system administrator has a Qlik Sense environment with a central node and a scheduler node. One of the apps loads data from text files, which are located in the FinanceData folder on the D: drive on the central node.

The system administrator creates a folder data connection and sets Name = Finance Data and Path = D:\FinanceData.

When the reload task runs for the first time, it fails.

What is the cause of the error?

A. The network share is NOT configured yet

B. Resources are limited in the current scheduler node

C. Port 4747 was NOT opened on the central node

D. Access permissions to the FinanceData folder are NOT granted to users

Correct Answer: D


Question 14:

Refer to the exhibit.

A system administrator creates this security rule to keep User1 out of the finance stream:

((user.name!=”User1″))

After conducting an audit on the finance stream, the system administrator notices that the security rule does NOT function as expected.

What is causing this issue?

A. The syntax of the security rule for User1 is NOT correct

B. The resource filter which applies to User1 does NOT include App_* to deny access for every app in the stream

C. Another security rule is allowing User1 Read and Publish permissions

D. UDC synchronization has NOT been performed

Correct Answer: B


Question 15:

Poor performance has been reported in a Qlik Sense environment. End users are losing connectivity to the system. When end users are eventually able to log in after many attempts, navigation and app consumption is slow. Long response times after each click are also reported.

A system administrator confirms the following: The network is stable and has good throughput The Qlik Sense server is running virtual on dedicated resources with high-end CPUs The number of users in the system has NOT increased The data model has NOT changed The number and size of apps have increased over time

Which combination of tools should be used to diagnose this issue?

A. Governance Dashboard, ipconfig, tracert, Wireshark, and the System Monitor app

B. Process Explorer from Sysinternals, Windows Task Manager, Windows Event Viewer, and the Operations Monitor app

C. Windows Task Manager, Windows Event Viewer, Windows Explorer, and Process Monitor from Sysinternals

D. Wireshark, Disk Usage from Sysinternals, Windows Task Manager, and the Operations Monitor app

Correct Answer: B


Read More →