[PDF and VCE] Free C2090-424 VCE and PDF, Exam Materials Instant Download

Tens of thousands of competitors, pages of hard questions and unsatisfied exam preparation situations… Do not worried about all those annoying things! We, help you with your IBM Certified Solution Developer May 09,2022 Latest C2090-424 pdf dumps InfoSphere DataStage v11.3 exam. We will assist you clear the Latest C2090-424 pdf exam with IBM Certified Solution Developer C2090-424 pdf. We C2090-424 actual tests are the most comprehensive ones.

We Geekcert has our own expert team. They selected and published the latest C2090-424 preparation materials from Official Exam-Center.

The following are the C2090-424 free dumps. Go through and check the validity and accuracy of our C2090-424 dumps.The following questions and answers are from the latest C2090-424 free dumps. It will help you understand the validity of the latest C2090-424 dumps.

Question 1:

Which statement about restartable sequence jobs is TRUE?

A. If a restartable sequence aborts, it can be restarted from Director.

B. Choosing “Reset job” from Director will start the job where it left off.

C. Checkpoints are always added to every eligible Job Activity stage in the sequence.

D. There is no way to force a Job Activity stage to return if the sequence got beyond it.

Correct Answer: A

Reference: http://www-01.ibm.com/support/docview.wss?uid=swg1JR46534


Question 2:

Given this score:

It runs 3 processes on 2 nodes. How does the job run?

A. On two physical nodes and two logical nodes

B. On two physical nodes and single logical node

C. On a single physical node and two logical nodes

D. On a single physical node and single logical node

Correct Answer: D


Question 3:

Which of the following is TRUE about Transformer Stage when $APT_TRANSFORM_COMPILE_OLD_NULL_HANDLING is set?

A. A Modify Operator is inserted at run time before a Transformer stage to handle null values

B. If an input column that is used in the derivation expression of an output column contains a null value, then the resulting output column contains a null.

C. If an input column that is used in the derivation expression of an output column contains a null value, then that row will be dropped or, if a reject link had been defined, rejected

D. If an input column that is used in the derivation expression of an output column contains a null value, then the resulting output column will be calculated ignoring the Null value.

Correct Answer: C


Question 4:

When building an UPDATE statement in SQL Query builder, which of the following is TRUE?

A. Predicates cannot refine what rows are updated

B. Table(s) referenced must have table definitions imported previously

C. Column values can be job parameters or input columns but not expressions

D. Columns to update must be selected individually from the column selection grid

Correct Answer: D


Question 5:

Your job consists of a DB2 Connector stage followed by a Sort stage followed by a Transformer stage followed by another DB2 Connector stage.

The following two Balanced Optimizer options have been selected:

Push processing to data sources

Push processing to data targets

The following two Balanced Optimizer options have NOT been selected:

Push data reduction processing to data targets

Push all processing into the (target) data server

Assuming the job design allows for maximum optimization, what does the optimized job design look like?

A. Row Generator stage followed by a DB2 Connector stage

B. DB2 Connector stage followed by a DB2 Connector stage

C. DB2 stage followed by a Transformer stage followed by a DB2 Connector stage

D. DB2 Connector stage followed by a Sort stage followed by a Transformer stage followed by another DB2 Connector stage

Correct Answer: A


Question 6:

Which of the following will determine the running row number within a group?

A. Insert an Aggregator stage, hashing on the key column, prior to the Transformer stage

B. Use a Surrogate Key Generator stage to generate the running row number prior to the Transformer stage

C. Use a Remove Duplicates stage prior to the Transformer stage based on the key column, with the Duplicate set to retain = last option

D. Use a Sort stage prior to the Transformer stage based on the key break column. Then, use the LastRowinGroup() function to determine the last row in a group

Correct Answer: D


Question 7:

Which of the following statements about checkpoint/restart is TRUE?

A. The parallel framework does not support checkpoints inside jobs

B. You must set the environment variable $APT_DISABLE_COMBINATION to TRUE

C. To perform checkpoint inside a parallel job, select the checkpoint option in each stage

D. If the checkpoint/restart is turned on for a sequence job, all components of this sequence job must perform checkpoint recording

Correct Answer: A

Reference: https://books.google.com.pk/books?id=KxfCAgAAQBAJandpg=PA267andlpg=PA267anddq=infosphere checkpoint/restart parallel framework does not support checkpoints inside jobsandsource=blando ts=KUEtZqtgCeandsig=cN-tkK9MAbllyhSzX5yvFTiq-ZQandhl=enandsa=Xandved=0ahUKEwitq9rqnKLJAhUEJJQKHb6pD6QQ6AEIGjAA#v=onepageandq=info sphere checkpoint/restart parallel framework does not support che ckpoints inside jobsandf=false


Question 8:

Which statement about shared containers is TRUE?

A. A shared container is an independently compiled unit

B. A local container can be converted to a shared container

C. A shared container can be converted to a local container

D. A container cannot be created by selecting a group of stages and links in a job

Correct Answer: B

Reference: https://www-01.ibm.com/support/knowledgecenter/SSZJPZ_11.3.0/com.ibm.swg.im.iis.ds.design.doc/topics/t_ ddesref_Converting_Containers.html


Question 9:

In order to use Cognos TM1 Connector, which statement is TRUE?

A. Installing the Cognos TM1 API component alone is sufficient.

B. Import the IBM Cognos TM1 certificate and create a property file that stores truststore password

C. Install the Cognos TM1 API component and create a property file that stores truststore password

D. Install the Cognos TM1 API component and import the IBM Cognos TM1 certificate and create a property file that stores truststore password

Correct Answer: D

Reference: https://www-01.ibm.com/support/knowledgecenter/SSZJPZ_11.3.0/com.ibm.swg.im.iis.conn.tm1.usage.doc/top ics/tm1_installing_configuring.html


Question 10:

Which Slowly Changing Dimension (SCD) stage statement is TRUE?

A. Surrogate keys are used to join a dimension table to a fact table in a normalized schema database

B. Each SCD stage processes multiple dimensions and performs lookups by using an equality matching

C. Purpose codes are part of the table metadata that the SCD stage propagates to the dimension insert link.

D. Actual dimensions changes are applied to the lookup table in memory and are mirrored to the dimension update link

Correct Answer: B

Reference: https://www-01.ibm.com/support/knowledgecenter/SSZJPZ_11.3.0/com.ibm.swg.im.iis.ds.parjob.dev.doc/topic s/c_parjdev_Slowly_Changing_Dimension_Stage.html


Question 11:

The APT_SubProcessOperator is used for what purpose?

A. It allows you to incorporate a third-party executable into the framework

B. It provides the capability to break predefined operators into sub processes

C. It provides the capability to define custom operators at the sub process level

D. It allows you to incorporate composite operators, which contain more than one operator

Correct Answer: A

Reference: https://www-01.ibm.com/support/knowledgecenter/SSZJPZ_11.3.0/com.ibm.swg.im.iis.ds.pxop.dev.doc/topics/ creatingopers.html


Question 12:

Which one of the following is NOT an XML Pack stage?

A. XML Input

B. XML Output

C. XML Connector

D. XML Transformer

Correct Answer: C

Reference: http://www.ibm.com/developerworks/data/library/techarticle/dm-1103datastages/


Question 13:

In your project there is a top level Sequencer job which has multiple sub sequencers and jobs. You have to move this Sequencer job to a new project. How do you determine which objects have to be exported?

A. Select top level sequencer job and click on “Export” option

B. Select top level sequencer job and click on “Find dependencies” option

C. Select top level sequencer job and click on “Find dependencies (deep)” option

D. Select top level sequencer job and click on “Edit->Job Properties -> Dependencies”

Correct Answer: D


Question 14:

For very large records, you may need to set the following environment variable with an appropriate value in order to allow the job to run successfully:

A. $APT_MONITOR_SIZE

B. $APT_RECORD_COUNTS

C. $APT_DISABLE_COMBINATION

D. $APT_DEFAULT_TRANSPORT_BLOCK_SIZE

Correct Answer: D


Question 15:

Select the correct command to reset a password to Info1234 for user srv_etl in the Information Server internal registry, in the Unix environment.

A. iisAdmin.sh –user srv_etl –password Info1234

B. iisAdmin.sh –user –userid srv_etl –password Info1234

C. SessionAdmin.sh –user –userid srv_etl –password Info1234

D. DirectoryAdmin.sh –user –userid srv_etl –password Info1234

Correct Answer: C


Read More →