[PDF and VCE] Free C1000-065 PDF Real Exam Questions and Answers Free Download

Attention please! Here is the shortcut to pass your Latest C1000-065 study guide exam! Get yourself well prepared for the IBM Certified Developer – Cognos Analytics V11.1.x Latest C1000-065 vce IBM Cognos Analytics Developer V11.1.x exam is really a hard job. But don’t worry! We We, provides the most update C1000-065 new questions. With We latest C1000-065 dumps, you’ll pass the IBM Certified Developer – Cognos Analytics V11.1.x May 29,2022 Latest C1000-065 exam questions IBM Cognos Analytics Developer V11.1.x exam in an easy way

We Geekcert has our own expert team. They selected and published the latest C1000-065 preparation materials from Official Exam-Center.

The following are the C1000-065 free dumps. Go through and check the validity and accuracy of our C1000-065 dumps.Free sample questions of C1000-065 free dumps are provided here. All the following questions are from the latest real C1000-065 dumps.

Question 1:

Which of the following can result in poor report performance?

A. reports with filters

B. models with outer joins and cross joins

C. queries with database only processing

D. an optimized metadata model

Correct Answer: B


Question 2:

A Conditional format may be set on a List object in a report, generated and processed but is hidden from view?

A. Show/Hide Variable

B. Hidden Variable

C. Render Variable

D. Style Variable

Correct Answer: C


Question 3:

In which two ways can a specific visualization in a dashboard be filtered?

A. A developer can only keep or exclude data points within an axis.

B. A developer can create a Calculation within the dashboard that will filter a specific visualization.

C. A developer can also add a local filter to filter a column or to define a filter condition.

D. A developer can build an embedded filter in a data module.

E. A developer can keep or exclude a few data points in the visualization.

Correct Answer: AB


Question 4:

Where does a developer change which package is marked as the default package in a report?

A. on the package properties

B. on the query properties

C. on the context menu for a package

D. on the report properties

Correct Answer: D


Question 5:

A Framework Manager model may be designed to incorporate Dimensionally Modeled Relational (DMR) objects, designed to offer the end user OLAP behavior when navigating dat

A. Which of the following statements is valid when designing DMR structures in Framework Manager?

B. Measures and Dimensions can reside in the same query subject.

C. The DMR structures need to resemble the objects in the star schema.

D. The order of the Determinants drives the hierarchy levels.

E. Each level in a hierarchy must reference a text-based attribute for its caption.

Correct Answer: A


Question 6:

After upgrading from Cognos version 10 what needs to be selected in order to create a data module on a data server?

A. Select “Allow web-based modeling” in Cognos Configuration when starting the server

B. Select “Allow web-based modeling” in the Cognos installer when upgrading the server components.

C. Under the Data Server Connection in the Administration Console configuration select “Allow Framework Manager”.

D. Under the Data Source Connection in the Administration Console configuration select “Allow web- based modeling”.

Correct Answer: B


Question 7:

Which of the following is true about integration with collaboration platforms?

A. Integration with any collaboration platform can be used with report objects but not dashboard objects.

B. Integration with IBM Connections is si

C. A link to a report in “my content” can be shared to a team Slack channel if the integration is enabled.

D. Integration with Slack is supported.

Correct Answer: D


Question 8:

In an Exploration \’Data relationships\’ view, what does the thickness of the lines between data items represent?

A. the statistical strength of the relationship between the data items

B. the flow of information between categories, ie. money transfers between countries

C. the cardinality of one data item when grouped by another, ie. thicker signifies more unique values

D. the weighted average of each measure value compared with other measures

Correct Answer: A

https://www.ibm.com/support/knowledgecenter/SSEP7J_11.1.0/com.ibm.swg.ba.cognos.ca_explor ations.doc/ca_explore_relationship_diagram.html


Question 9:

Which two of the following statements are true when creating a Drill-through for a visualization in a dashboard?

A. A developer can create Drill-throughs to a specific story that is created.

B. A developer can create a Drill-through to a Webpage.

C. One can pass selected data points to the target Drill-through as long as its data source uses the same values.

D. A developer can create Drill-throughs to other dashboards and reports.

E. Each visualization can only have a single Drill-through.

Correct Answer: CD


Question 10:

When a developer needs to share dashboard content with another application, the Share option provides which benefit?

A. the ability to export the dashboard to Excel

B. the ability to generate the HTML to create an iFrame and reference the dashboard

C. the ability to export the dashboard directly to SharePoint.

D. the ability to send a notification to a phone

Correct Answer: D


Question 11:

When Insights are turned on what are all of the generated outcomes, depending on the visualization selected ?

A. Average, Predictive Strength, Fit Line, Meaningful Difference and most frequent values

B. Average, Standard Deviation, Best Fit values

C. Average, Max and Min values

D. Top five and Bottom Five values

Correct Answer: B


Question 12:

To change the text item in a list column title or the data in the column body of a list object in a report, what first needs to happen?

A. Select the cell and change the data format.

B. Click on the Lock Page Objects icon to unlock the report.

C. Select one of the cells and from the menu click Select Columns Style or Select Columns body style.

D. Select the cell and change the Box Type to None.

Correct Answer: C


Question 13:

The default output Format for a report may be set on which of the following two items?

A. Query

B. Visualization

C. Report

D. Report Folder

E. Report View

Correct Answer: A


Question 14:

To display HTML report output directly in the body of an emailed report, which of the following is required in the delivery options pane?

A. Select “Attach the report” and leave the email body blank.

B. Select “Save report”.

C. In the email body, choose “Display a report” and follow the dialog box instructions

D. Select “Include a link to the report\’\’

Correct Answer: C


Question 15:

To create a Layout Component Reference in a report, which object property needs to be provided?

A. Conditional Reference

B. Label

C. Name

D. Render Variable

Correct Answer: C


Read More →